Rudolphi Producties

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Laat je in dit avondvullend programma meevoeren door de nieuwe generatie theatermakers, met lef en scherpzinnigheid tonen zij hun visie op de wereld. In Het Debuut van Rudolphi Producties maak je in drie korte voorstellingen als eerste kennis met deze avontuurlijke makers. Voorafgaand aan of na de voorstelling kun je ook een korte film bekijken in de benedenfoyer.


Rudolphi Producties selecteert de meest urgente afstudeervoorstellingen van toonaangevende jonge makers. Het levert spannende theateravonden op, waarin je jonge makers ontmoet waar je nog veel van gaat horen. Met veel trots presenteert Rudolphi Producties in Het Debuut 2021 de nieuwe generatie theatermakers. “We zijn …

Laat je in dit avondvullend programma meevoeren door de nieuwe generatie theatermakers, met lef en scherpzinnigheid tonen zij hun visie op de wereld. In Het Debuut van Rudolphi Producties maak je in drie korte voorstellingen als eerste kennis met deze avontuurlijke makers. Voorafgaand aan of na de voorstelling kun je ook een korte film bekijken in de benedenfoyer.


Rudolphi Producties selecteert de meest urgente afstudeervoorstellingen van toonaangevende jonge makers. Het levert spannende theateravonden op, waarin je jonge makers ontmoet waar je nog veel van gaat horen. Met veel trots presenteert Rudolphi Producties in Het Debuut 2021 de nieuwe generatie theatermakers. “We zijn blij dat het gelukt is vier prachtige voorstelling te selecteren. Zonder afstudeer presentaties en met een jaar lang online werken was het samenstellen van Het Debuut dit jaar een grotere uitdaging dan ooit te voor.” Dit jaar, de 10e editie, is Het Debuut van extra groot belang. De voorstellingen zijn dit jaar geselecteerd uit twee afstudeerlichtingen, die van 2020 en 2021. Beide lichtingen verdienen een kans op dit podium.

Dit jaar in Het Debuut:


Annihilation - I reduce to nothing
Aleksej Ovsiannikov
Hoe kun je afstand nemen van jezelf, je ego, en opgaan in de ruimte totdat je er helemaal in verdwijnt? Wat blijft er over als de mens afwezig is? Aleksej onderzoekt hoe het lichaam zich terugtrekt. We zien langzaam de grond onder zijn voeten verdwijnen. Een requiem, een gedicht, een fysieke performance. Het confronteert ons met de kwetsbaarheid van ons bestaan. Een poging tot loslaten in een tijd waarin niks meer vast te houden valt.

Flying High
Eva Van Kleef, Maria Marbus
In deze talige, 90’s-inspired voorstelling wordt menselijk gedrag uitvergroot. Een hedendaagse interpretatie van Icarus in gabberkostuums. Een vriendengroep worstelt met de paradox van onze hedendaagse prestatie- en concurrentiemaatschappij. Het is eng om uitzonderlijk te zijn, maar ook eng als anderen uitzonderlijker zijn dan jij. Krampachtig blijft de groep bij elkaar. Tot een van de vrienden wil uitblinken en het hogerop zoekt. Hij wil vliegen.

SKIN
Jim Buskens & Manouk Pluis
In SKIN bewegen performers Manouk Pluis en Jim Buskens om elkaar heen in een poging één genderneutraal lichaam te vormen. Langzaam vervagen de grenzen, ze verstrengelen tot één geheel waarin je niet meer ziet welk lichaamsdeel van wie is. In deze performance overstijgen de dansers de aangeboren fysieke verschillen en gaan ze op zoek naar het nulpunt van ons menselijk lichaam.
SKIN werpt een nieuwe blik op gender en het lichaam. De aangenomen ideeën over wat een mannen- en vrouwenlichaam is worden opgeschud.

Korte film: actually... let's forget about me
Charlotte Gillain

actually…let’s forget about me is een interdisciplinair videowerk, ontstaan uit een kruisbestuiving tussen mime en kunstmatige intelligentie. Het gebruik van deepfake software versterkt het thema: in hoeverre zijn wij eigenaar van onze eigen identiteit.
Een vrouw, alleen in haar slaapkamer. Onzeker over wie ze is en wat ze zal worden. Ze filmt zichzelf. We treden een anonieme maar toch ook intieme ruimte binnen. In een poging haar zoektocht vast te leggen zien wij haar constant veranderen. Ze daagt ons uit om mee te gaan in een realiteit waar iedereen iedereen zou kunnen zijn.


Naast drie voorstelling is er dit jaar voor Het Debuut ook een korte film geselecteerd. actually…let’s forget about me van Charlotte Gillain vond origineel plaats in een kale hotelkamer, waar men de video alleen bekeek. Deze avond is de film een-op-een in een filmhokje in onze benedenfoyer te bekijken (duur: 10 minuten).

Heb je deze film die avond niet kunnen zien? Na afloop van de avond ontvang je een e-mail met daarin de link naar de online video.
jubileumtournee 10e editie
Niet meer weg te denken van de Nederlandse podia! Het Debuut lanceert nieuw
theatertalent in een avondvullend programma met drie korte voorstellingen en een film.

Het Debuut loopt voor de troepen uit. Ieder jaar presenteert Rudolphi Producties veelbelovend theatertalent in Het Debuut. De nieuwe generatie theatermakers die de podia in de toekomst gaat bestormen. Pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen. Tijdens afstudeerpresentaties en theaterfestivals selecteert Rudolphi Producties de drie meest urgente werken van toonaangevende jonge makers. Laat je meevoeren door deze avontuurlijke makers, met lef en scherpzinnigheid tonen zij hun visie op de wereld. Gooi jezelf in het diepe en laat je verrassen door het rauwe en ongepolijste werk.

Met Het Debuut geeft Rudolphi Producties pas afgestudeerde theatermakers een kans om hun werk te tonen en zich verder te ontwikkelen. De afgelopen jaren presenteerde Rudolphi Producties theatermakers als Caro Derkx, Tim Olivier Somer, Tarik Moree, Romano Haynes, Performancegroep ROTOR, La Isla Bonita, Firma Draak, Rundfunk, Performancecollectief URLAND en George Tobal.

"Het Debuut is een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Dat bewijzen de drie jonge makers van dit jaar (2019, red.) met verrassende, contemplatieve voorstellingen. Spannend, beangstigend en ontwrichtend – dat is precies waarom je naar Het Debuut gaat." De Volkskrant, over de editie van 2019.
Over Rudolphi Producties
Rudolphi Producties is de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Makers die onvoorwaardelijk voor kunst durven kiezen zonder daarbij de toeschouwer uit het oog te verliezen. Rudolphi Producties werkt met theatermakers van alle generaties; van net afgestudeerde toptalenten tot door de wol geverfde professionals die de hele wereld gezien hebben. We kiezen voor theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast.

Makers waar je Rudolphi Producties van kunt kennen zijn o.a. Bodil de la Parra, Marlies Heuer, Waal en Wind (Eva Marie de Waal en Sophie van Winden), Jette Derlagen, Stephanie Louwrier, Naomi Velissariou, Magne van den Berg, René van ’t Hof en Carver.

Geselecteerd voor eerdere edities van Het Debuut zijn o.a. Caro Derkx, Tim Olivier Somer, Tarik Moree, Romano Haynes, Performancegroep ROTOR, La Isla Bonita, Firma Draak, Rundfunk, performancecollectief URLAND en George Tobal (George & Eran Producties).

Prijzen

  • € 18,00

Kenmerken

Neem alvast een kijkje

Hier vind je ons