Tel Aviv on Fire

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Tel Aviv on Fire belicht een decennialang Arabisch-Israëlisch conflict op een verrassend luchtige manier. De meeslepende komedie van Sameh Zoabi is vanaf donderdag 25 juli te zien.


Salam, een 30-jarige sympathieke Palestijn woont in Jeruzalem en werkt als productieassistent op de tv-set van een…
Lees verder

Tel Aviv on Fire belicht een decennialang Arabisch-Israëlisch conflict op een verrassend luchtige manier. De meeslepende komedie van Sameh Zoabi is vanaf donderdag 25 juli te zien.


Salam, een 30-jarige sympathieke Palestijn woont in Jeruzalem en werkt als productieassistent op de tv-set van een populaire televisieserie. De serie vertelt het liefdesverhaal van een spionne. Aan beide kanten van het conflict, in Israël en Palestina, is de serie razend populair. Zo ook bij grensofficier Assis, die Salam dagelijks tegenkomt bij de grenspost op weg naar zijn werk. Wanneer Assis en zijn familie erachter komen dat Salam voor de serie werkt, bestoken ze hem met ideeën over het verloop van het verhaal – vooral om de Joodse generaal positiever neer te zetten. De notities neemt Salam mee naar de set, waar hij krampachtig het verhaal probeert te beïnvloeden. Maar het wordt steeds duidelijker dat dit voor de Arabische makers ontoelaatbaar is.

Sameh Zoabi probeert met Tel Aviv on Fire een groot conflict vanuit een luchtige hoek te belichten. De invloed van een simpele medewerker wordt niet gewaardeerd door de mensen in de hogere ranken. Zoabi levert met deze scherpe vergelijking commentaar op het conflict. Zoabi is rijkelijk beloond voor zijn werk aan Tel Aviv on Fire. Zo won hij de prijs voor Beste Film op drie verschillende filmfestivals, waaronder het Venice Film Festival in 2018.

Lees minder

Prijzen

  • € 10,00
tel-aviv-on-fire-st-9-jpg-sd-high-912x513_2243727605

Hier vind je ons