Mi Vida

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Mi Vida is een film over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen van het leven, de toekomst en vriendschappen. Deze nieuwe film van Nobert ter Hall is vanaf donderdag 21 november te zien.


De 63-jarige kapster Lou (Loes Luca) uit Schiedam koestert een heimelijke droom: ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar dat gaat niet met de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen. Een stukje van de taart dan maar: een cursus Spaans in Cádiz. Ver weg van alles wat ze kent. In een kinderbed bij een gastgezin, tussen feestvierende studenten. Wat had ze eigenlijk gedacht? Toch begint ze zich thuis te voelen in de gastvrije stad aan zee. Ze vindt een nieuwe kamer en sluit vriendschap met haar lerares Spaans, Andrea, die haar aanmoedigt haar droom waar te maken en een kapsalon in Cádiz te openen.…

Lees verder

Mi Vida is een film over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen van het leven, de toekomst en vriendschappen. Deze nieuwe film van Nobert ter Hall is vanaf donderdag 21 november te zien.


De 63-jarige kapster Lou (Loes Luca) uit Schiedam koestert een heimelijke droom: ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar dat gaat niet met de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen. Een stukje van de taart dan maar: een cursus Spaans in Cádiz. Ver weg van alles wat ze kent. In een kinderbed bij een gastgezin, tussen feestvierende studenten. Wat had ze eigenlijk gedacht? Toch begint ze zich thuis te voelen in de gastvrije stad aan zee. Ze vindt een nieuwe kamer en sluit vriendschap met haar lerares Spaans, Andrea, die haar aanmoedigt haar droom waar te maken en een kapsalon in Cádiz te openen.
Maar dan staat haar zwangere dochter Barbara ineens onaangekondigd op de stoep. Zij vindt de’ verhuisplannen van Lou “belachelijk” en “egocentrisch”. Haar moeder hoort in Schiedam, bij haar kinderen en kleinkinderen. En ook zoon Ronny, die in een scheiding verwikkeld is, voelt zich verraden als hij hoort dat zijn moeder ver van huis een nieuw leven wil gaan opbouwen. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen? Lou staat voor een dilemma: kiest ze voor haar eigen leven of dat van haar familie?

Norbert ter Halls eerste, door hemzelf geschreven speelfilm &Me (2013) ontving mooie recensiesin de Volkskrant en het Parool en won een Gouden Kalf voor Beste Cinematografie. Daarnaast is Norbert ter Hall bekend van de serie A’DAM – E.V.A., waarvoor hij eveneens diverse prijzen won.

Lees minder

Contact

Adres:
LUX Nijmegen
LUX Nijmegen
Marienburg 38
6511 PS NIJMEGEN
Plan je route
Afstand:

Prijzen

  • € 10,00
Mi Vida

Hier vind je ons